Jump to content

iwato

Members
  • Content Count

    1,506
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Everything posted by iwato

  1. OK. Good bye, W3Schools. I know when I am not wanted. Thank you, for all you have done, but no relationship can last forever. Roddy
  2. BACKGROUND: My goal is to emulate on my local server what occurs on my remote server for the purpose of offline development. On my remote server I have two add-on domains called grammarcaptive.com and nudge.online. I also have one subdomain called tutor.grammarcaptive.com. The content folder for tutor.grammarcaptive is located in the same folder as the grammarcaptive.com folder. All of these domain and subdomain name servers communicate with the same MySQL databases. I have not yet set up MySQL, but PHP is working well in a simple localhost environment that points to a root documen
  3. Well, yeah, a myriad of solutions with few explanations as to why. A lot of guesswork with no real understanding as to outcome. If it works takes it, and be happy that it works. Are there secondary outcomes for which you may be sorry later. Who knows? My hope was that there was someone knowledgeable about Apple MacOS 10.15.4 and Apache 2.4.41. Thanks, anyway. You did teach me a little about trouble shooting my Javascript. Roddy
  4. Having cleaned up the .htaccess file so that it would be better configured for my own operating system I returned to the Apache error log to see, if there had been any change. The change suggests that the problem is not unique to the grammarcaptive.com folder; rather it is a problem of all folders that must connect to the internet. Here is what I found in two steps: first in the Apache error log and then in Terminal with the Apache path and command provided in the error code. Apache Error Log [Sun May 03 15:30:07.298098 2020] [mpm_prefork:notice] [pid 1357] AH00163: Apache/2.4.41 (
  5. Here is the relevant code to which I referred above. var refer_type; // refer_type = <?php echo $refer_type; ?>; refer_type = 0; console.log('refer_type: ' + refer_type); var panelType = <?php echo "'" . $panel_type . "'";?>; var langType = <?php echo "'" . $lang_type . "'";?>; var navtype = Boolean(1); The new complaint is panel_type. But, now I am confused about the use of the console.log( ) function. The complaint about refer_type not having a value has disappeared, but nothing appears in the Web Console. Is this because all of the Javascript mus
  6. Alright, I have performed what you suggested, and the complaint disappeared and then reappeared in a similarly constructed line just below. The following variable assignment is being rejected. <?php echo "'" . $some_php_variable . "'";?>; As you suggest, something appears to be preventing PHP from doing its job. As PHP works in other folders in the same /Sites folder to which Apache points, the problem must lie within the configuration settings unique to the grammarcaptive.com folder. I am beginning to understand. Besides the .htaccess files can you think of any other sour
  7. OK. This is what I have done: 1) As I am not working with cPanel on my local test server, I eliminated all reference to the EasyApache2 on my local server. This had no effect. 2) I defined the Javascript variable refer_type before use. This had no effect. 3) I tried to discover the value of refer_type but was unable. Please see the code below. var refer_type; var refer_type = <?php echo $refer_type; ?>; console.log('refer_type: ' + refer_type); I have not yet added the server name in the httpd.conf file, as I an expecting to create a number of integrated
  8. I will try adding the server name to the httpd.conf file tomorrow, but I fear that it will not make a difference. I am somewhat desperate at this point. Roddy
  9. Hi Dsonesuk! So, I performed the following, but there was no change. This was to be expected, however. The mainpage works fine on the remote server with both versions of PHP. $refer_type = 0; if (isset($_GET['refer_type']) && filter_var($_GET['refer_type'], FILTER_VALIDATE_INT)) { $refer_type = $_GET['refer_type']; } else { $refer_type = 0; } Roddy
  10. Hello! I hope that you are surviving CoVID-19 in the best of mental and physical health. My newly acquired hard- and software is helping me in this regard, and for this I am very fortunate. It was not easily obtained, but it was obtained in time! BACKGROUND: I have just created a new test server -- the first on my current equipment -- and downloaded my remotely hosted Grammar Captive site folder from the internet to become my first locally hosted server. Installed are Apache 2.4.41, PHP 7.3, and MacOS 10.15.4. I also installed PERL along the way. The test server appears to be wo
  11. Hi, Dsonesuk! It turns out that I am no longer using the page hito.html, anyway. Rather, everything is handled by the www.hashimori.com/index.html page. I had forgotten that I reformatted the site two years ago. To this point can you explain the very unusual sequencing of gallery figure elements as one traverses back and forth across the various <figure> elements? Roddy
  12. OK. I believe that I have corrected the problem by changing the link. Please, if I have understood you correctly, you can never point to an internet address located inside an iframe tag and expect it to open. Is this correct? Roddy
  13. BACKGROUND: Please perform the following steps, you will see the problem. The two domains indicated are different folders in the same public_html file. Step 1: Open to https://www.grammarcaptive.com/overview.html Step 2: Scroll to the bottom and click on the link https://www.hashimori.com Now, this latter page will open in a browser, if it is accessed directly, but not when accessed from the page indicated in Step 1. Why is this, and what is the solution? Roddy
  14. Thank you, Funci, for your very hard effort. Together we nailed the source of the problem. And, thank you, Ingolme, for providing the solution. Once again, I wish Ingolme, Funci, Dsonesuk, and everyone else at W3Schools a very Happy New Year! Roddy
  15. The phpversion() function is not available to me, but the phpinfo() function is. It yielded PHP Version 7.0.33 when I ran it. I am beginning to feel the need to dump cPanel. This is the second major problem that I have had with it, and CENTOS WHM appears to handle everything that cPanel does and more without all of the frustration. CPanel was useful while I was on a shared server, but I now have my own. I will return later with the outcome. Roddy
  16. The furtive fox has returned. Please note, Ingolme, the following from cPanel. dev...rs.grammarcaptive.com PHP 7.2 (ea-php72)
  17. Even more precisely: https://github.com/villfa/php-invert-color/blob/master/src/Color.php Roddy
  18. OK. I have found a real error. Not only does it appear that I have not been keeping current, (If only you knew how difficult it hsa been.) but also the originator of the software that I am using. I now have what I believe to be a bug. Any ideas on how to fix it. [05-Jan-2020 23:08:20 UTC] PHP Parse error: syntax error, unexpected 'const' (T_CONST), expecting variable (T_VARIABLE) in /home/.../vendor/villfa/invert-color/src/Color.php on line 16 Here is the relevant link: https://github.com/villfa/php-invert-color In my code the error occurs here: $color_pair = select_color
  19. Before I try that I would like to bring your attention to a very important point: your prior instruction was quite good. It alerted me to the fact that I had failed to remove a var_dump of what was being received by the reset_captcha.php file. Your not gonna like what follows though. The reset_captcha.php file is once again reporting a 500 error. I am absolutely amazed, but somehow feel that we are coming closer. Please do not leave. Roddy
  20. Before I do anything more I have a question. Is it not likely that PHP had upgraded its json_encode() function, and that the JSON.parse function is no longer necessary as PHP has already performed the same action? Roddy
  21. It appears not to like the data that it is receiving. Do you agree. If yes, do you have any ideas. If not, I have no idea. Roddy
  22. Yes, the file is now reported as loaded, and WebConsole is now reporting a Javascript error, but I am not sure from where. Above is the only use of the JSON.parse command in the entire calling file. success: function(jsonData) { jsonObj = JSON.parse(jsonData); captcha_sa = jsonObj.captcha_ra; $('.CaptchaLabel').css('background-color', jsonObj.captcha_rc); $('.CaptchaAnswer').val(''); $('.CaptchaLabel').html(jsonObj.captcha_rq); $('.CaptchaError').css('display', 'none'); } This is the error message: SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line
  23. I replaced each of the lines one at a time. With each newly unveiled line I checked the functionality in my browser, and the PHP error log. At no point was any error code exhibited. I even reset the line that I had previously commented out. Nothing. I am currently researching how to update composer. The number of composer.json files that I have is absolutely amazing. They are everywhere and mostly places where I never have been and have no desire to go. OK. I have just updated with php composer.phar Roddy
×
×
  • Create New...