Jump to content

ursath
 Share

Recommended Posts

Hello all,I have a problem for 3 days now and simply don't know what to do; google did not help.Basically I have to create a table on a website for upcoming events, some of which link to pages where people buy their tickets.I have assigned a class, ex1, to those links to style them in css.Works flawlessly in crome and in ff, as well as IE8 in compatibility mode, but not in IE8 which is the largest chunk of users and thus very important.The website is the following: *edited out, as it no longer exists*I understand that I have used mainly inline styles and yes I know external stylesheets are more useful, but as the url might give away, this is for me to see whether I can actually implement what is asked of me. The design is based on a printed sheet which students can hang on their walls, thus it is important for it to look like this.If you view the site in FF/GC you'll see the effect working, in IE8 however it displays the style of a:link, but actually does not link anymore, let alone hover/active. Interestingly enough, when tabbing through, a:focus works, as well as a:active and on pressing enter I get redirected as planned. This doesn't make sense to me and I have only found the common issue of IE8 ignoring empty anchors, which is not the case.Any help would be so, so, so much appreciated!!

Edited by ursath
Link to comment
Share on other sites

Okay that's even worse.I checked on the computers on campus (library, labs etc) where most students access the site from- and it does not work.I also tried it at home, no difference. Windows XP and 7 used.Version is 8.0.6001.18702 but I am not aware of particular version issues other than beta. :( :(

Link to comment
Share on other sites

Yeah that is the effect I want.. I have absolutely 0 idea why it works on your IE8 but not mine.I guess I have to force ie8 to render in ie7, that will mess the background up but at least I have working links.. thank you for telling me.

Link to comment
Share on other sites

It seems it is filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='http://www.essexstudent.com/pageassets/linda_playground/wallplanner_sky_bg.jpg',sizingMethod='scale');-ms-filter: that is causing the problem, it seems to cause a layer above the rest of the content, preventing the :hover taking effect.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

thank you so much. I was suspecting that line as it indeed seemed like an invisible layer on top, but I couldn't see why that would have this effect. After all, it's applied to the background image.Anyway, I have removed the line now and resized the bg image to look nice in ie8.Thank you so much guys!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...